Την Πέμπτη η διαβεβαίωση των μελών του νέου Υπουργικού

Print Friendly and PDF

Την Πέμπτη, 1η Μαρτίου, στις 9πμ, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο (αίθουσα εκδηλώσεων) η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και η τελετή διορισμού κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία κρατικών αξιωματούχων και μελών των οικογενειών των νέων Υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα, κατά την τελετή θα ανακοινώνονται, με σειρά πρωτοκόλλου του Υπουργικού Συμβουλίου, τα ονόματα των Υπουργών, οι οποίοι θα δίνουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση και ακολούθως θα υπογράφουν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων.

Μετά τη διαβεβαίωση των νέων Υπουργών, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραδώσει τον διορισμό στους ακόλουθους κυβερνητικούς αξιωματούχους: Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Επίτροπο Προεδρίας, Επίτροπο Περιβάλλοντος, Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Επίτροπο Ισότητας των Φύλων.

Μετά την παράδοση των διορισμών θα ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και αντιφώνηση από τoν Υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκ μέρους των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους Επιτρόπους, θα μεταβούν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί θα επιστρέψουν στην είσοδο του Μεγάρου για τη λήψη οικογενειακής φωτογραφίας.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει της πρώτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία θα είναι πολύ σύντομης διάρκειας.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής ως ακολούθως:

11.30πμ Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (Αίθουσα εκδηλώσεων Προεδρικού Μεγάρου).

11.45πμ Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας (Αίθουσα εκδηλώσεων Προεδρικού Μεγάρου).

12μ Υπουργός Άμυνας (Υπουργείο Άμυνας).

12μ Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού (Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού).

12.30μμ Υπουργός Εξωτερικών (Υπουργείο Εξωτερικών).

12.30μμ Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω (Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων).

12.45μμ Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων).

1μμ Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος).

1.45μμ Υπουργός Υγείας (Υπουργείο Υγείας).