Τη Δευτέρα συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο

Print Friendly and PDF

Τη Δευτέρα το πρωί θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο, αναφέρει σε γραπτή του απάντηση προς το ΔΗΚΟ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Στο μεταξύ ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Άιντα, ο οποίος φθάνει αύριο στην Κύπρο, θα έχει την Παρασκευή στις 1015 το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Άιντα θα συναντηθεί την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

 

Στη γραπτή του απάντηση προς τον ΔΗΚΟ ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως οι καθημερινές εδώ και αρκετό καιρό δηλώσεις του ΔΗΚΟ όπως η σημερινή, σύμφωνα με την οποία τάχα «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκλώβισε την ελληνοκυπριακή πλευρά σε μια διαδικασία υπό τουρκικούς όρους», εκπέμπουν «απαξίωση, ειρωνεία και αλαζονεία» κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

«Και αυτό την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάφερε για πρώτη φορά στην Ιστορία του Κυπριακού το κεφαλαιώδες ζήτημα της Ασφάλειας, Εγγυήσεων και στρατού κατοχής, να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και με την Τουρκία παρούσα για να κριθεί», προσθέτει.

Σημειώνει πως «την ίδια ώρα καταγράφεται για πρώτη φορά η θέση του ΓΓ των ΗΕ ότι η πρόοδος σε αυτό το κεφάλαιο αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού».

«Όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα που βασανίζουν το ΔΗΚΟ θα απαντηθούν ένα προς ένα την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκεί που πρέπει, δηλαδή στο Εθνικό Συμβούλιο», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.