Το Υπ. Παιδείας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία Κύπρου-Κίνας

Print Friendly and PDF

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού «αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πολυεπίπεδη συνεργασία που αναπτύσσει η Κύπρος με την Κίνα, κυρίως στον τομέα της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Frederick με σκοπό να αναδείξει τις προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα σε Κίνα και Κύπρο, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης, ο κ. Καδής είπε ότι «πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται με την ουσιαστική συμβολή και τη συμμετοχή της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο».

Ο κ. Καδής αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών για την αμοιβαία αναγνώριση τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι η συμφωνία «διευρύνει τους ορίζοντες και τις προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στην Κίνα και στην Κύπρο, προωθώντας τη διασύνδεση πανεπιστημίων, ερευνητών, ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών των δύο χωρών».

Είπε, επίσης, ότι είναι σημαντικός ο αυξημένος αριθμός υποτροφιών που προσφέρει το Συμβούλιο Υποτροφιών της Κίνας σε Κύπριους σπουδαστές, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να σπουδάσουν στην Κίνα και να επωφεληθούν από το εξελιγμένο και αναγνωρισμένο Σύστημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης που προσφέρει η χώρα, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τον πλούσιο κινεζικό πολιτισμό».

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο δρόμος που έχει ανοίξει με την υπογραφείσα συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση των τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των δύο χωρών μας, θα δημιουργήσει πολλές επωφελείς ευκαιρίες για ακαδημαϊκές, ερευνητικές και πολιτιστικές ανταλλαγές», είπε.