Το καθεστώς της Αμμοχώστου σε συνάντηση αντιπροσωπείας του κατεχόμενου Δήμου με πρώην Πρέσβη και Διδάκτορες

Print Friendly and PDF

Δημόσια πρόταση σχετικά με τη διαχείριση του θέματος της Αμμοχώστου κατέθεσαν τρεις διακεκριμένοι Κύπριοι σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του κατεχόμενου Δήμου αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι η συνάντηση έγινε με τον Θεόφιλο Θεοφίλου, Πρέσβη ε.τ., πρώην Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Γεώργιο Αρέστη, Επίτιμο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Kent, πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως Δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Δημήτριο Χατζηχαμπή, Επίτιμο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Exeter και τέως Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Είναι με μεγάλη μας ικανοποίηση που διαπιστώσαμε ότι η πρόταση των τριών συμπολιτών μας κινείται μέσα στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής και των διαχρονικών θέσεων του Δήμου Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα, επαναβεβαιώνει τις πάγιες θέσεις αρχών μας για στήριξη των προσπαθειών που στοχεύουν στην εξεύρεση μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στα περί Κύπρου ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979. Γι’ αυτούς τους λόγους την υποστηρίζουμε και την επικροτούμε», αναφέρει ο Δήμος.

Αναφέρεται ότι οι προτάσεις, αφού τύχουν της κατάλληλης πολιτικής και τεχνοκρατικής επεξεργασίας, μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στο πλαίσιο συζήτησης με την όποια νέα Κυβέρνηση προκύψει μετά τις προεδρικές εκλογές, καθώς και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, με στόχο να επανατοποθετηθεί το θέμα της Αμμοχώστου ως θέμα προτεραιότητας και ανεξάρτητα από τη συζήτηση για συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος .