Το FBI ζητά τον 20χρονο χάκερ που «έριξε» την Cablenet

Print Friendly and PDF

 

Λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος ο 20χρονος Κύπριος χάκερ, που κατηγορείται στην Κύπρο για την κατάρρευση πέρσι για μια βδομάδα του δικτύου της Cablenet, οι αμερικάνικες αρχές ζήτησαν την έκδοση του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», το αίτημα περιπλέκει την κατάσταση καθώς προκύπτει θέμα εάν ο νεαρός θα δικαστεί στην Κύπρο ή θα εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικαστεί.

Ο τότε 19χρονος είχε συλληφθεί έπειτα από καταγγελία υπαλλήλου της Cablenet ότι κατά το διάστημα 3 – 9 Μαΐου 2017, τα συστήματα της εταιρείας είχαν δεχτεί οκτώ επιθέσεις. Από τις εξετάσεις και τις έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 19χρονου και της μητέρας του, οι οποίοι είχαν σκοπό να ζητήσουν χρήματα από την εταιρεία.

Την ίδια ώρα που εναντίον του 19χρονου χάκερ καταχωρήθηκε ποινική υπόθεση καταχωρήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο του έθεσε όρους και ήταν υπόδικος, οι αμερικάνικες αρχές είχαν ενημερώσει ότι αναζητούσαν τον 19χρονο για ηλεκτρονικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Ο 20χρονος σήμερα, στις 2 Φεβρουαρίου 2018, αφού εκπλήρωσε τους όρους που του έθεσε το δικαστήριο, αναμενόταν να αφεθεί ελεύθερος ωστόσο ανανεώθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την κράτησή του μέχρι αύριο.