Τραμπ: Η Ε.Ε. δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στις ΗΠΑ

Print Friendly and PDF

Πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στις ΗΠΑ», σχετικά με τις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις, εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο την Τρίτη με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν και επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα σχέδιά για επιβολή υψηλών τελωνειακών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε την Ε.Ε. πως έκανε πρακτικά αδύνατες τις εμπορικές συναλλαγές.

«Το έκαναν σχεδόν πρακτικά αδύνατο να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με εκείνους και εντούτοις εκείνοι στέλνουν τα αυτοκίνητά τους και όλα τα υπόλοιπα στις ΗΠΑ» επεσήμανε.

Όπως πρόσθεσε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρόκειται για μια εμπορική κατάσταση πολύ, πολύ άδικη».

«Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, τότε εμείς θα επιβάλουμε δασμούς ύψους 25% στα αυτοκίνητά τους. Και πιστέψτε με δεν θα το κάνουν για πολύ ακόμη» συμπλήρωσε ο κ. Τραμπ.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως η Βόρεια Κορέα είναι «ειλικρινής» στις δηλώσεις της που αφήνουν να διαφαίνεται μια διπλωματική προθυμία για το θέμα της αποπυρηνικοποίησης, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η διεθνής κοινότητα σε βάρος της Πιονγιάνγκ έχουν παίξει ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Πιστεύω ότι είναι ειλικρινείς, όμως πιστεύω επίσης ότι ειλικρινείς λόγω των κυρώσεων και όσων εμείς κάναμε σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, περιλαμβανομένης της μεγάλης βοήθειας που λάβαμε από την Κίνα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: skai.gr