Τρεις καμήλες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Print Friendly and PDF

Μία εικαστική παρέμβαση με τρεις καμήλες που ήρθαν για να … στολίσουν τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και να μείνουν καθόλη τη διάρκεια των εορτών ξάφνιασε τους περαστικούς.

Πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση που γίνεται σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τον δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη του εικαστικού Μάριου Ελευθεριάδη. Σε αυτήν τη δράση, η οποία άρχισε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν, καθώς λειτουργεί εργαστήριο στην παρακείμενη οδό (Γεωργίου Σταύρου), όπου θα ετοιμάζονται οι δημιουργίες με τις οποίες θα «ντυθούν» οι καμήλες και ο τρόπος που θα πλαισιωθούν, ανάλογα με την έμπνευση των πολιτών.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ.Ελευθεριάδη, είναι εκτός από τον στολισμό της πόλης, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για μια φιλανθρωπική δράση που «τρέχει» παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου από γνωστό ζαχαροπλαστείο. Αυτή αφορά σε ένα συγκεκριμένο προϊόν, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου δίνονται για να ντυθούν τα βρέφη από τα ιδρύματα «Άγιος Στυλιανός», παιδικά χωριά SOS και το κέντρο βρεφών «Μητέρα». Πρόκειται για τσουρέκια «ντυμένα ή φασκιωμένα» με υφάσματα, τα οποία πωλούνται για το συγκεκριμένο τον σκοπό. «Έτσι σήμερα και αύριο, θα ντύσουμε τις καμήλες, όπως θα ντύσουμε και τα μωρά που το έχουν ανάγκη» σημείωσε ο κ. Ελευθεριάδης.

Πηγή: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ