Υπογραφή συμφωνίας-πλαισίου με ΥΠΟΙΚ αναμένουν ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ – ΠΟΕΔ

Print Friendly and PDF

 

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ-ΠΟΕΔ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι στη συνάντηση που είχαν στις 3 Νοεμβρίου 2017, με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη έθεσαν ενώπιον του επείγοντα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο με σκοπό την επίλυσή τους.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης, παρόλο που δεν μας ικανοποιεί, σημειώνεται, θα κριθεί και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ενδεχόμενο υπογραφής Συμφωνίας Πλαίσιο για τα έτη 2017 – 2018, ανάμεσα στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και το Υπουργείο Οικονομικών, που θα αναφέρεται στον τρόπο διευθέτησης των αιτημάτων που έχουν συζητηθεί.

Σημειώνουν ότι βασικές πτυχές του εγγράφου αυτού, με βάση και τη συζήτηση με τον Υπ. Οικονομικών, πρέπει να είναι η αναγνώριση του θεσμικού ρόλου των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων με τη συμμετοχή τους στις διαβουλεύσεις για όλα τα θέματα που τις αφορούν, η σταδιακή κατάργηση των αποκοπών με σκοπό την αποκατάσταση των μισθών, μέσα από θεσμική διαβούλευση, η παραχώρηση γενικών αυξήσεων ή/και μείωσης αποκοπών στους μισθούς, που θα αποδοθούν εντός του 2018 στα πλαίσια διαβούλευσης που θα προηγηθεί το αργότερο μέχρι την 31 Μαΐου 2018 και η παρουσίαση της κυβερνητικής πρότασης για δημιουργία Ταμείου Προνοίας (με αναδρομική ισχύ), εντός 15 ημερών και άμεση έναρξη της διαδικασίας διαλόγου για υλοποίησή του.

Επίσης, η εξεύρεση τρόπων για απεγκλωβισμό των εκπαιδευτικών από τις οικονομικές επιβαρύνσεις που τους επιβάλλονται λόγω πρόωρης αφυπηρέτησης (σύσταση Επιτροπής με τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών και εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων).

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ-ΠΟΕΔ δηλώνουν, τέλος, την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά τους να συμπορευτούν για τη διεκδίκηση των πλήρως αιτιολογημένων αιτημάτων τους.