Υπό εξέλιξη η συνάντηση Συλλούρη – Βούτση στην Αθήνα

Print Friendly and PDF

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση, γίνεται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.

Υποδεχόμενος τον κ. Συλλούρη, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας των δυο Κοινοβουλίων για την έκδοση του υλικού του Φακέλλου της Κύπρου. «Είχαμε πει ότι αμέσως μετά τις εκλογές στην Κύπρο θα πιάναμε το νήμα της σημαντικής δουλειάς που γίνεται και σε επιστημονικό επίπεδο για τη δημοσιοποίηση του υλικού του Φακέλλου της Κύπρου. Είμαι ευτυχής που σας υποδέχομαι προκειμένου να προχωρήσουμε τη δέσμευση μας προς τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Από την πλευρά του, ο κ. Συλλούρης υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη δημοσιοποίηση του υλικού του Φακέλλου έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο τόσο στους επιστήμονες όσο και στο κοινό. «Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τόσο γι` αυτό όσο και για την Τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου σε επίπεδο Κοινοβουλίων αλλά και για το Συνέδριο που ετοιμάζουμε με τη Βουλή των Ελλήνων για τη σύγκριση των δυο πολιτευμάτων» σημείωσε ο κ. Συλλούρης.

Αμέσως μετά οι δυο Πρόεδροι θα συναντηθούν με την ομάδα εμπειρογνωμώνων και υπηρεσιακών παραγόντων για την πρόσβαση στον Φάκελλο της Κύπρου. Στη συνέχεια ο κ. Συλλούρης θα έχει συνάντηση και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.