Χίλια ευρώ κατέβαλαν δύο οδηγοί οι οποίοι χρησιμοποιούσαν βιομηχανικό πετρέλαιο

Print Friendly and PDF

Το ποσό των €1.015 κατέβαλαν συνολικά οι οδηγοί δύο οχημάτων στο Τμήμα Τελωνείων αφότου σε έλεγχο που έγινε διαφάνηκε ότι χρησιμοποιούσαν παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, πραγματοποίησαν επιχείρηση στην περιοχή Δεκέλειας, για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου».

«Ελέχθησαν συνολικά 37 (τριάντα επτά) πετρελαιοκίνητα οχήματα και διαπιστώθηκε ότι 2 (δύο) από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των πιο πάνω υποθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτής, καταβλήθηκε συνολικά το ποσό των € 1.015 (χιλίων δέκα πέντε ευρώ), που αντιστοιχεί στους φόρους κατανάλωσης και Φ.Π.Α., που έχουν αποφευχθεί, πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης.

«Με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού, τα κατασχεθέντα οχήματα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους», αναφέρεται.

Το Τμήμα Τελωνείων τονίζει ότι «θα συνεχίσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του».