Χαιρετίζει το νομοσχέδιο για επενδύσεις ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Print Friendly and PDF

Την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου για διευκόλυνση των επενδύσεων χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη δημιουργίας του Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με κύριο πυλώνα τη διευκόλυνση επενδύσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εισαγωγή ενός αποτελεσματικού θεσμοθετημένου μηχανισμού με διαφορετικές διαδικασίες, από τις σημερινές, για τη διευκόλυνση της αδειοδότησης στρατηγικών επενδύσεων θα προσφέρει ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, προσδίδοντας περαιτέρω δυναμική στην αναπτυξιακή διαδικασία.

«Καλούμε την Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει το νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατό», προσθέτει ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων.

Παράλληλα, συμπληρώνει πως η δημιουργία μιας Ενιαίας Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για Στρατηγικές Επενδύσεις θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης αναπτυξιακών έργων και στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Το γεγονός αυτό θα συνεισφέρει, με τη σειρά του, στην προώθηση της Κύπρου ως σύγχρονου περιφερειακού επιχειρηματικού κέντρου και ως ελκυστικού επενδυτικού και τουριστικού προορισμού, προστίθεται

Αναφέρεται τέλος ότι η δημιουργία Διεύθυνσης Επενδύσεων και η λειτουργία Υπηρεσίας μιας Στάσης (One-Stop-Shop) για επενδυτές εντός του Υφυπουργείου Ανάπτυξης, θα διασφαλίσει τη σωστή και ταχεία εφαρμογή της νομοθεσίας.