Άνοιξε τις πύλες της η 20η έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2017

Print Friendly and PDF

Την έκθεση παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου

Η 20η έκθεση Ταξίδι 2017 άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες της σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία. Τα εγκαίνια της έκθεσης, την οποία παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου για δεύτερη συνεχή χρονιά, τέλεσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης. Παρέστησαν Υπουργοί, Πρέσβεις, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι συναφών οργανισμών, Διευθυντές Αεροπορικών Εταιρειών και πληθώρα άλλων προσκεκλημένων.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κ. Ντίνος Κάκκουρας είπε ότι στη φετινή έκθεση συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα ταξιδιωτικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, τοπικές νομαρχίες και φορείς από την Κύπρο, την Ελλάδα, το εξωτερικό και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού.

Αναφορικά με τον εισερχόμενο τουρισμό, ο κ. Κάκκουρας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την τουριστική βιομηχανία, αφού μέχρι στιγμής τα στοιχεία από τις φετινές κρατήσεις είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, συνέχισε ο κ. Κάκκουρας, για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2017, οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 285,693 σε σύγκριση με 251,608 την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 13.5%.

Αναφορικά με τον εξερχόμενο τουρισμό, ο κ. Κάκκουρας είπε ότι τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό το πρώτο τρίμηνο του χρόνου ανήλθαν στις 304 χιλ σε σύγκριση με 250 χιλ την ίδια περίοδο του 2016, σημειώνοντας αύξηση περίπου 22%.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ACTA ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Τράπεζα Κύπρου, η οποία φέτος παρουσίασε την Έκθεση Ταξίδι 2017 για δεύτερη χρονιά. Επίσης, ευχαριστίες απεύθυνε στον ΚΟΤ, στο χορηγό Επικοινωνίας το Περιοδικό DOWN TOWN, στην εταιρεία Display Art και στην εταιρεία FMW Financial Media Way για τη συνεισφορά τους στην προώθηση της Έκθεσης.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Υπηρεσίας Καρτών της Τράπεζας Κύπρου κ. Στέλιος Τραχωνίτης, είπε ότι η Τράπεζα Κύπρου έμπρακτα στηρίζει διαχρονικά τις προσπάθειες των διαφόρων Φορέων και Συνδέσμων, οι οποίες στοχεύουν στην αναβάθμιση της Τουριστικής Βιομηχανίας, είτε αυτή αφορά στον εσωτερικό Τουρισμό, είτε τα ταξίδια που γίνονται από Κύπριους στο εξωτερικό.

Οι Κύπριοι πελάτες κάτοχοι καρτών American Express της Τράπεζας Κύπρου, συνέχισε ο κ. Τραχωνίτης, επωφελούνται μέσω του Σχεδίου American Express SELECTS εκπτώσεις μέχρι και 20% σε ένα μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων στην Κύπρο, ενώ οι κάτοχοι καρτών American Express που επισκέπτονται την Κύπρο για διακοπές, μπορούν παράλληλα να επωφεληθούν εκπτώσεων για πληρωμές που κάνουν σε διάφορες κατηγορίες εμπόρων όπως ξενοδοχεία και ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Η τράπεζα Κύπρου, πρόσθεσε ο κ. Τραχωνίτης, στα πλαίσια ανάπτυξης και προώθησης νέων προϊόντων, από τον περασμένο Οκτώβριο έχει εισάξει δυο πρωτοποριακά προϊόντα στο χαρτοφυλάκιο της που είναι το ΒΑΝΚΝΕΧΤ – tagpay και το ΒΑΝΚΝΕΧΤ – wearablepay

Τα προϊόντα αυτά, συνέχισε ο κ Τραχωνίτης, καλωσορίζουν τους πελάτες της Τράπεζας Κύπρου σε ένα κόσμο όπου οι συναλλαγές και τα ψώνια γίνονται εύκολα, γρήγορα και ανέπαφα χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους μετρητά ή το ίδιο το πλαστικό της κάρτας. Είναι ευρέως αποδεκτά τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και σίγουρα μπορούν να προσφέρουν άνεση αλλά και ευελιξία στις διακοπές του κάθε Κύπριου ταξιδιώτη, κατέληξε.

Κλείνοντας, ο κ. Τραχωνίτης συγχάρηκε όλους όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην οργάνωση της Έκθεσης Ταξίδι 2017, η οποία πέραν της ενημέρωσης, παρέχει την ευκαιρία στον καθένα να πληροφορηθεί για όλα όσα αφορούν τις διακοπές.

Φέτος η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή».

Η έκθεση Ταξίδι 2017 θα είναι ανοικτή την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 από τις 16:00 – 22:00, το Σάββατο 22 Απριλίου από τις 16:00 – 22:00 και την Κυριακή 23 Απριλίου από τις 15:00 – 22:00.