Άσκηση με πραγματικά πυρά από Τούρκους στα ανοικτά της Πάφου

Print Friendly and PDF

Για γερά νεύρα εξελίσσονται οι προκλήσεις των Τούρκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό ναυτικό πραγματοποίησε ψες άσκηση με πραγματικά πυρά . Η άσκηση πραγματοποιήθηκε ανοιχτά της Πάφου και για αυτό το σκοπό η Άγκυρα εξέδωσε παράνομα navtex για πεδίο 30 ναυτικών μιλίων νοτιανατολικά της Πάφου.

Από πλευράς του, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέδωσε αντιναφτεξ προς όλους τους ναυτιλλόμενους, καταγγέλλοντας παράλληλα τις τουρκικές ενέργειες σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Οι τουρκικές προκλήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες καθώς νέες ασκήσεις με πραγματικά πυρά είναι προγραμματισμένες και την αυριανή μέρα.

Παράλληλα, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει ασκήσεις ανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελορίζου.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ

Στο μεταξύ από σήμερα 20 Μαρτίου και μέχρι την 22α Μαρτίου 2017 θα διεξάγεται η προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 1/2017» από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνης, η άσκηση διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα τουχερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετέχειπροσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.