Έτοιμη να αναλάβει δράση στο κυπριακό δηλώνει η Κομισιόν

Print Friendly and PDF

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να αναλάβει ενεργητικό ρόλο σε αυτή την «τελική ίσως» φάση της διαπραγμάτευσης κατά την διεθνή διάσκεψη στην Ελβετία, σύμφωνα με Ευρωπαίο Διπλωμάτη.

Ο Ευρωπαίος Διπλωμάτης που μίλησε στο ΚΥΠΕ και το ΡΙΚ υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι: «Η Κομισιόν και ο Πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι εξαιρετικά θερμοί στο ενδεχόμενο να βοηθήσουν ενεργητικά σε αυτή, την τελική ίσως, φάση επίλυσης του Κυπριακού. Δεν χωράει αμφιβολία ότι ή ο Πρόεδρος Γιούνκερ, ή η κ. Μογκερίνι είναι έτοιμοι για την Γενεύη. Αλλά δεν θα το κάνουν αυτό παρά μόνο με τη συγκατάθεση και των δύο πλευρών», σημείωσε.

Κληθείς να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της πλευράς που συναντήθηκε τις προηγούμενες δύο μέρες με Γιούνκερ και Μογκερίνι, δηλαδή του Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε: «η χθεσινή επίσκεψη Ακιντζί και στους δύο, πρέπει να ιδωθεί υπό αυτό το πλαίσιο». Πηγές των Βρυξελλών έλεγαν ότι ο κ. Ακιντζί δεν θα μπλοκάρει τη συμμετοχή της ΕΕ και πως αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαφωνούσε, τότε ο κ.Ακιντζί δεν θα βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Η φράση του Ευρωπαίου Διπλωμάτη «να βοηθήσουν ενεργητικά» είναι σαφής για το είδος ετοιμότητας της ΕΕ για την Γενεύη.

Πηγή: ΚΥΠΕ