Ήρθε για να μείνει στην Κύπρο η Cobalt Air

Print Friendly and PDF
Πετά στην Αθήνα στις αρχές του καλοκαιριού

Φτερά στα όνειρα των Κυπρίων σκοπεύει να δώσει η νέα κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cobalt η οποία επιδιώκει να καταστεί ο νέος εθνικός μεταφορέας της χώρας μας. Σε διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια», ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cobalt Γρηγόρης Διάκος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα αρχίσει το πτητικό της πρόγραμμα την 1η Ιουνίου με προορισμό την Αθήνα. Η Cobalt ήρθε για να μείνει τόνισε ο κ. Διάκου επισημαίνοντας ότι η Κύπρος αποτελεί το σπίτι της εταιρείας.

Ανέφερε μάλιστα, ότι η διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται στα τελικά στάδια. Στόχος μας είπε, είναι η πρώτη πτήση να πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου στην Αθήνα και μέχρι τον Ιούλιο η Cobalt θα πετάει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λονδίνο, Μάντσεστερ, East Midlands, Γλασκόβη, Κάρντιφ, Δουβλίνο, Παρίσι, Βηρυτό, Τελ Αβίβ και Τεχεράνη. Ωστόσο συνέχισε, νέοι προορισμοί αναμένεται να προστεθούν, μέχρι τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία η οποία υποδέχτηκε το νέο αεροσκάφος της την Τετάρτη 13 Απριλίου, επιδιώκει να αυξήσει τον στόλο της σε οκτώ τουλάχιστον αεροσκάφη μέσα στο 2017 πρόσθεσε ο κ. Διάκου επεξηγώντας ότι αυτό συνεπάγεται επέκταση του πτητικού της έργου και σε άλλους προορισμούς της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής αλλά και προς νέες αγορές, όπως η Ασία.

Σ’ ότι αφορά στο προσωπικό, ο πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας ανέφερε ότι οι 110 από τους 145 υπαλλήλους που εργοδοτούνται σήμερα, πιλότοι και αεροσυνοδοί, προέρχονται από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει το προσωπικό της στα 175 άτομα στο άμεσο μέλλον.

Η Cobalt πιστεύει ακράδαντα στις ικανότητες των Κύπριων υπογράμμισε ο κ. Διάκου σημειώνοντας ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο στους άμεσους στόχους της εταιρείας είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο την τοπική οικονομία, να συνεισφέρει στους φόρους, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των παράπλευρων υπηρεσιών.

Η Cobalt είναι μια καθαρά κυπριακή εταιρεία με ιδιώτες, Κύπριους και ξένους μετόχους και ως κυπριακή εταιρεία, θα λειτουργεί με πιστοποιητικό αερομεταφορέα και εμπορική άδεια, που θα έχουν την έγκριση των αρμόδιων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας διευκρίνισε ο κ. Διάκος.

Σημείωσε δε ότι πρόκειται για εταιρεία χαμηλού κόστους, value for money για τους καταναλωτές.

«Είναι ένα mega project για την Κύπρο που θα προωθήσει τόσο τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας όσο και την Κύπρο», κατέληξε.

Αναφορικά με την έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2016», η Cobalt μετέχει σ’ αυτήν με δικό της περίπτερο. Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, αποτελεί τον κατάλληλο φορέα από όπου ντόπιοι και ξένοι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν πολύτιμες πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς και ταξιδιωτικά πακέτα. Φέτος, η έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2016» θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια».

Δωρίτα Γιαννακού