Δ. Τζανακόπουλος: Στη Γενεύη ο Α. Τσίπρας, μόνο αν υπάρξει διάθεση για λύση

Print Friendly and PDF

Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Γενεύη «αν υπάρξει διάθεση και αποφασιστικότητα για λύση τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στην ελβετική πόλη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «οι αντικειμενικές προϋποθέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή» για θετική κατάληξη «δεν είναι οι καλύτερες δυνατές».

Παρόλα αυτά διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και να έχουμε καλό κλίμα στις συζητήσεις στη Γενεύη» και πως υπάρχει σταθερός συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πρόεδρός της Νίκο Αναστασιάδη.

Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στη διάρκεια των συνομιλιών, τόνισε:

«Προσερχόμαστε με μεγάλη αποφασιστικότητα και με την πεποίθηση ότι υπάρχουν δυνατότητες να βρεθεί μια συμφωνία»

«Αν και η Τουρκία ακολουθήσει και μια εποικοδομητική στάση νομίζω θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια θετική εξέλιξη ωστόσο όλα αυτά παραμένουν ένα ερωτηματικό», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρών στην πολυμερή διάσκεψη, απάντησε: «Αν δούμε ότι υπάρχει διάθεση για συζήτηση και συνεννόηση και υπάρχει διάθεση και αποφασιστικότητα για λύση μέσα στις επόμενες μέρες τότε θα μεταβεί στη Γενεύη». Εξήγησε ωστόσο πως «το τι σημαίνει διάθεση για εξεύρεση λύσης προφανώς έχει να κάνει και με τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν και με τη στάση που θα έχουν οι τουρκικές αρχές στις συνομιλίες».