ΚΕ: Η τ/κ πλευρά επιμένει στην απόφαση της Βουλής

Print Friendly and PDF

«Έγινε ένας ανοικτός και ειλικρινής διάλογος για διάφορα θέματα όπως θέματα ουσίας και θέματα διαδικασίας», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης για το δείπνο ανάμεσα των δύο ηγετών που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ.

«Η άμεση επανέναρξη των συνομιλιών δεν έγινε κατορθωτή, η οποία ήταν το κυρίως ζητούμενο», δήλωσε ο κύριος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε πως «το ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις και διάλογος είναι μια αρνητική εξέλιξη για το σύνολο του κυπριακού λαού. Το σημαντικό είναι να δούμε πως θα επαναρχίσει ο διάλογος».

Δεν είναι ικανοποιημένος από το χθεσινό δείπνο, είπε ο κύριος Χριστοδουλίδης λέγοντας πως δεν επιτεύχθηκε η επανέναρξη των συνομιλιών. «Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα πρέπει να αναμένουμε να δούμε, λαμβάνοντας υπόψη πως η δική μας προσέγγιση για το τι θα πράξει η Βουλή των Αντιπροσώπων την Παρασκευή είναι ανεξάρτητο για το τι γίνεται στο τραπέζι των συνομιλιών. Είναι αποκλειστική απόφαση της Βουλής και κανενός άλλου».

«Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που αναφερθήκαμε στην διαδικασία και για αυτό τον λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγήθηκε το τρίπτυχο το οποίο εδώ και καιρό έχει ετοιμαστεί και μάλιστα διαβαστεί στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στα Ηνωμένα Έθνη», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει στη απόφαση της Βουλής, αφού όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «δεν ακούσαμε χθες στο δείπνο κάτι καινούργιο από όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί από την τουρκοκυπριακή πλευρά για το συγκεκριμένο θέμα».

«Αποτελεί γεγονός ότι τα γεγονότα στην Τουρκία επηρεάζουν για το τι γίνεται στην Κύπρο. Το πώς θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα θεωρώ πως κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει αυτή την στιγμή ποια θα είναι η επίδραση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην διαδικασία στην Κύπρο», δήλωσε ο κύριος Χριστοδουλίδης.