Παυλόπουλος: Η αδελφοποίηση των συλλόγων «Ελπίδα» αποδεικνύει ότι ο Ελληνισμός προσφέρει

Print Friendly and PDF

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πραγματοποιεί σήμερα ολιγόωρη επίσκεψη στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της οποίας παρέστηκε, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στην τελετή αδελφοποίησης των συλλόγων: «Ελπίδα» για παιδιά με καρκίνο Κύπρου και Ελλάδας», στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλοσώρισε τον κ. Παυλόπουλο και την κ. Βαρδινογιάννη στην Κύπρο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας για όλα τα παιδάκι που πάσχουν από καρκίνο.

Αυτούσια η ομιλία του:

Είναι με ιδιαίτερη τιμή και χαρά που σας καλωσορίζω φίλε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και κα Βαρδινογιάννη στην Κύπρο, ιδιαίτερα διότι μαζί θα δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας, για όλα τα παιδιά στις χώρες μας που πάσχουν ή έτυχε να γνωρίσουν την οδυνηρή εμπειρία του καρκίνου και της λευχαιμίας.

Σήμερα τα δύο ιδρύματα, «Ελπίδα Ελλάδος» και «Ελπίδα Κύπρου», επισφραγίζουν με την αδελφοποίηση τους την κοινή προσπάθεια στην καταπολέμηση του παιδικού και εφηβικού καρκίνου.

Δίνοντας μαζί τη μάχη ενάντια στον εφιάλτη, γινόμαστε πιο ισχυροί και ακόμη πιο αποτελεσματικοί.

Δίνοντας μαζί τη μάχη αποκτούμε πλεονεκτήματα, επιστημονικά, οργανωτικά και γιατί όχι και οικονομικά, τα οποία μας επιτρέπουν να βλέπουμε στα μάτια τα παιδιά που πάσχουν και έντιμα να τους λέμε πως υπάρχει ελπίδα και είναι μαζί τους.

Φέτος στην Κύπρο τιμούμε τα 25 χρόνια από τη δημιουργία του ιδρύματος Ελπίδα. Ένα τέταρτο του αιώνα, γεμάτο προσφορά, πίκρες πολλές φορές, αλλά και επιτυχίες και πολλά χαμόγελα.

Η επιστημονική κοινότητα πρώτα από όλα και δίπλα της εμείς, το κράτος, οι εθελοντές, η κοινωνία ολόκληρη, πετύχαμε τα τελευταία χρόνια ίαση έως και 80% των παιδιών με καρκίνο ή λευχαιμία.

Πρόκειται για έναν άθλο, στον οποίο, όμως, δεν επαναπαυόμαστε. Μπορούμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις επιτυχείς θεραπείες, μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους και στήριξη τους στη συνέχεια.

Σε αυτό το πλαίσιο είμαι βέβαιος κα Βαρδινογιάννη, αγαπητή μου Άντρη, πως η προσφορά των δύο αδελφοποιημένων ιδρυμάτων στα οποία ηγείστε, θα είναι καθοριστική.

Άλλωστε τόσο η προσωπική σας ιστορία κα Βαρδινογιάννη όσο και η πορεία των ιδρυμάτων Ελπίδα Κύπρου και Ελλάδος, εγγυώνται πως ξέρετε να υπερασπίζεστε τα δικαιώματα των παιδιών, έχετε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και έχετε τα μέσα και τον τρόπο να υπερβαίνετε τις δυσκολίες και να προσφέρετε τα μέγιστα.

Κλείνω κα Βαρδινογιάννη με μια δική σας φράση, με μια σημασίας φράση: «Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατόν. Αρκεί να πιστέψουμε σε αυτό και να αγωνιστούμε».

Αναλογιζόμενος την πορεία αντιμετώπισης της πολύμορφης αυτής πάθησης, αναλογιζόμενος τις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής κοινότητας, είμαι βέβαιος πως σύντομα αυτό που κάποτε θεωρούσαμε ως αδύνατον, η πλήρης ίαση δηλαδή κάθε μορφής καρκίνου και λευχαιμίας, σύντομα θα καταστεί δυνατή.

Σας ευχαριστώ και να χαιρετίσω ιδιαίτερα την εδώ παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα των δύο κρατών μας να συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να πετύχει ο στόχος και ο σκοπός, συνενώνοντας δυνάμεις να αυξήσουμε την ελπίδα και οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα Ιδρύματα οπωσδήποτε πρέπει να τύχουν επιβράβευσης.

Στη μία το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Έλληνα Προέδρου.

Ο κ. Παυλόπουλος αναχωρεί για την Αθήνα αμέσως μετά την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη Δήμου Μόρφου.
– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/322088/stin-kypro-o-pavlopoulos-adelfopoiisi-elpidas-elladas-kyprou#sthash.q41LuJua.dpuf

Προηγούμενη ενημέρωση

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πραγματοποιεί σήμερα ολιγόωρη επίσκεψη στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραστεί, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στην τελετή αδελφοποίησης των συλλόγων: «Ελπίδα» για παιδιά με καρκίνο Κύπρου και Ελλάδας», στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 1130 το πρωί, ενώ το απόγευμα, στις 1600, ο κ. Παυλόπουλος θα αναγορευθεί σε επίτιμο δημότη του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου.

Στη μία το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Ελληνα Προέδρου.

Ο κ. Παυλόπουλος αναχωρεί για την Αθήνα αμέσως μετά την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη Δήμου Μόρφου.