Σε σκληρό ροκ εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία

Print Friendly and PDF

Σε σκληρό ροκ, με πολλά ανοικτά θέματα στην ατζέντα, φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η προεκλογική εκστρατεία, η οποία εισήλθε στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με το πολιτικό κλίμα που άρχισε να δημιουργείται, όλα τα κόμματα παρουσιάζονται έτοιμα να δώσουν σκληρή μάχη για να εξασφαλίσουν την προτίμηση των ψηφοφόρων. Ήδη, σήμερα, είχαμε τη σύγκρουση του ΑΚΕΛ με τη Συμμαχία Πολιτών, ενώ καθημερινά εκδηλώνονται αψιμαχίες μεταξύ του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ ή του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ με άλλα κόμματα.

Τα κύρια θέματα που βρίσκονται στη φαρέτρα των κομμάτων είναι το κυπριακό και οι συνομιλίες, η οικονομία και οι προεκτάσεις της καθώς και τα σκάνδαλα με τις ευθύνες των εμπλεκομένων. Όλα αυτά τα θέματα φαίνεται ότι θα αποτελέσουν το βασικό κοκτέιλ των αντιπαραθέσεων που θα δούμε τις επόμενες μέρες μέχρι τις 22 Μαϊου.

Πάντως, στην όξυνση του κλίματος συμβάλλουν και οι εξελίξεις σε θέματα επικαιρότητας, όπου οι διαφωνίες των κομμάτων είναι δεδομένες και δίνουν αφορμές για συγκρούσεις.

Μέσα στο κλίμα αυτό, οι υποψήφιοι των κομμάτων δίνουν τη δική τους μάχη για να εξασφαλίσουν σταυρούς προτίμησης. Μετά την εξαγγελία τους από τα κόμματα, οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων πήραν σβάρνα τα χωριά και τις πόλεις, προκειμένου να πλησιάσουν το εκλογικό σώμα.

Από την πλευρά τους οι πολίτες παρουσιάζονται ανέτοιμοι να μπουν από τώρα στον προεκλογικό πυρετό και προς το παρόν ακούνε απόψεις και σχηματίζουν γνώμες. Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπάρχει μεγάλη αδιαφορία για τις εκλογές, αλλά τα κόμματα πιστεύουν ότι όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή των εκλογών το ενδιαφέρον των πολιτών θα αυξάνεται. Πάντως, οι μετρήσεις δείχνουν ακόμα την αποχή να βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα και όλοι αναμένουν να δουν πόσο θα μειωθεί την ημέρα των εκλογών.