Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αγίας Εδρας είχε ο ΠτΒ

Print Friendly and PDF

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Pietro Parolin, στα πλαίσια επίσκεψής του στο Βατικανό, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην Έκτακτη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξήχθη στη Ρώμη.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και υπογραμμίστηκε ο ρόλος του διαθρησκειακού διαλόγου.

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στην Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών της ευρύτερης περιοχής. Έγινε τέλος ανταλλαγή απόψεων για ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Αγίας Έδρας και Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το απόγευμα, εξάλλου, ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Γερουσίας και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Pietro Grasso και Laura Boldrini, αντίστοιχα.