ΚΕ: Την Τετάρτη τα ονόματα των Ημικρατικών

Print Friendly and PDF

Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως το σώμα σήμερα έλαβε καταρχήν αποφάσεις σε σχέση με το διορισμό μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών.

“Ως η σχετική νομοθεσία τα ονόματα αυτά θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας για τους απαραίτητους ελέγχους και μόλις υπάρξουν οι απαντήσεις, αναμένουμε πριν την Τετάρτη, θα υπάρξει νέα συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για τη λήψη αποφάσεων”, είπε.

Σε ερώτηση αν η καταρχήν απόφαση είναι να αντικατασταθούν όλα τα μέλη των ΔΣ ή αν θα υπάρξουν επαναδιορισμοί, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις καθώς υπάρχουν κάποιοι των οποίων η θητεία έχει ολοκληρωθεί και δεν μπορούν να γίνουν οι επαναδιορισμοί. “Να αναμένουμε να δούμε και την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει και σε σχετικές ανακοινώσεις”, είπε.

Προηγούμενη ενημέρωση

Τα νέα μέλη ΔΣ των ημικρατικών επικυρώνει το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, για να επικυρώσει τον κατάλογο με τα νέα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών Οργανισμών.

Στη συνέχεια, ο κατάλογος θα αποσταλεί στη Βουλή.

Η θητεία των νέων συμβουλίων θα διαρκέσει τριάντα μήνες.