ΥΠΟΙΚ: Θα υπάρξει εφαρμογή της νομοθεσίας για τους ΔΥ

Print Friendly and PDF

Θα υπάρξει εφαρμογή της Νομοθεσίας για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που κατείχαν ή κατέχουν αξιώματα σε Κόμματα χωρίς άδεια δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι θα ζητήσει επιπρόσθετες διευκρινίσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα σε σχέση με την γνωμάτευσή του. Στην συνέχεια είπε θα θέσει το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο για χειρισμό του.

Διευκρίνισε ότι σύμφωνα με την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμόδιων αρχών αλλά για όλους πρέπει να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία. Το θέμα είπε αφορά μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και δεν αίρεται, ούτε η παρανομία, ούτε η υποχρέωση της αρμόδιας αρχής να προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα.

Επανέλαβε την θέση ότι ήταν άδικη η στοχοποίηση ενός δημοσίου υπαλλήλου. Αν είπε είμασταν σοβαρό κράτος και ήταν σοβαροί οι θεσμοί θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπιση του θέματος. Δήλωσε άγνοια σε ό,τι αφορά την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με τον διορισμό της Σάβιας Ορφανίδου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Πηγή: ΡΙΚ