Όζγκιουργκιουν: Είναι αναγκαία η συνέχιση της Διάσκεψης της Γενεύης

Print Friendly and PDF

Είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στην Γενεύη είπε ο «πρωθυπουργός» Χουσεΐν Όζγκιουργκιουν αναφερόμενος παράλληλα και στη σημασία της πραγματοποίησης μιας τέτοιας διάσκεψης μετά από χρόνια προσπαθειών για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας σύσκεψης με τη συμμετοχή των ηγετών των τ/κ πολιτικών κομμάτων, στο «προεδρικό» υπό τον ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί με επίκεντρο τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι «έγιναν σημαντικά βήματα για να υπάρξει θετικό κλίμα στις συνομιλίες και η Γενεύη αποτελεί το ζενίθ των βημάτων αυτών».

Αναφερόμενος στην σύσκεψη είπε ότι ο κ. Ακιντζί τους ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις συνομιλίες και υπήρξε ταύτιση απόψεων στο θέμα των επόμενων βημάτων της τ/κ πλευράς.

Δυστυχώς, είπε, άρχισε στις ελεύθερες περιοχές η προεκλογική εκστρατεία και η προσοχή των κομμάτων και του κ. Αναστασιάδη έχει εστιαστεί στις εκλογές και «δεν θα υπάρξει μέχρι τον Φεβρουάριο οποιαδήποτε εξέλιξη».

Θεωρούμε ως τ/κ κοινότητα ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη Γενεύη, είπε ο κ. Οζγκιουργκιούν, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι» σημειώνοντας παράλληλα ότι, η «πενταμερής διάσκεψη που εμείς ως τ/κ κοινότητα ζητάμε πρέπει να πραγματοποιεί περί τα τέλη Ιουνίου».

Ισχυρίστηκε ακόμα η ε/κ πλευρά δεν έχει προβεί σε αντίστοιχα θετικά βήματα μέχρι στιγμής, ενώ δεν αναμένεται και σύντομα να προβεί.