31 Δεκεμβρίου αρχίζει η γεώτρηση στο τεμάχιο 6

Print Friendly and PDF

Αν η γεώτρηση της ΕΝΙ στο τεμάχιο έξι είναι επιτυχημένη, θα ανοίξει ο δρόμος για ακόμα μία γεώτρηση εντός του 2018 δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Οπως ανέφερε, η Λευκωσία είναι κάπως ενθαρρυμμένη από τα έστω μικρά αποθέματα που βρέθηκαν στον «Ονησίφορο» ωστόσο σημείωσε, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για να μην απογοητευόμαστε.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Λακκοτρύπης είπε ότι η γεώτρηση αναμένεται να αρχίσει στις 31 Δεκεμβρίου ή την Πρώτη Ιανουαρίου και θα διαρκέσει περίπου 35 ημέρες, σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη που κατέθεσε η κοινοπραξία.
Εξήγησε επίσης ότι πρόκειται για μια δύσκολη γεώτρηση η οποία θα γίνει σε πολύ βαθιά νερά και αναμένεται να φθάσει στις τρεισήμισι χιλιάδες μέτρα.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Λακκοτρύπης είπε ότι η Τουρκία, όπως κάνει κάθε φορά, προκαλεί και τώρα αλλά με μεγαλύτερη ένταση. Δηλαδή, εξήγησε, εκδίδει πιο συχνά naftex και δεσμεύει μεγαλύτερες περιοχές.
Ερωτηθείς για τις κινήσεις του τουρκικού γεωτρύπανου, ο Γιώργος Λακκοτρύπης είπε ότι η τελευταία παρουσία του ήταν κοντά στη Σικελία με προορισμό την Κωνσταντινούπολη ωστόσο, σημείωσε, από χθες δεν εντοπίζεται το στίγμα του.
Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι η Λευκωσία είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους της παρά τις τεχνικές, οικονομικές και γεωπολιτικές δυσκολίες και για το λόγο αυτό παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική της γεωπολιτικής ευθυγράμμισης με τις χώρες της περιοχής και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο