78+1 νόμοι προς ψήφιση στην τελευταία Ολομέλεια

Print Friendly and PDF

Συνολικά 78 νομοθετήματα περιλαμβάνει η σημερινή ατζέντα της ολομέλειας της βουλής συν το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τους πυροδοτούμενους επ’ αορίστου χρόνου που θα κατατεθεί με την μορφή του κατεπείγοντος. Ενώ για την πρόταση νόμου για ποσόστωση υπέρ των γυναικών κατά 30% στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών θα αποφασίσει αύριο η σύσκεψη των αρχηγών.

Ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνονται τα νομοσχέδια για το πόθεν έσχες κρατικών και άλλων αξιωματούχων, το νομοσχέδιο που δίνει την δυνατότητα καταβολής, με μηνιαίες δόσεις συσσωρευμένων οφειλών στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά και αντίστοιχη πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ για οφειλές στον ΦΠΑ.

Το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την λειτουργία της ΚΥΠ, η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ η οποία απαγορεύει την αποκρατικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών μέχρι το 2017, το Ασυμβίβαστο προς την άσκηση καθηκόντων ορισμένων αξιωματούχων, το νομοσχέδιο που αποκλείει από τις δημόσιες συμβάσεις οικονομικούς φορείς που έχουν εμπλακεί σε χρηματισμό και το νομοθέτημα για τη παραγωγή και εμπορία της βιομηχανικής κάνναβης.

Σήμερα στην Ολομέλεια:

-Νομοσχέδιο Πόθεν έσχες
-Νομοσχέδιο Ληξιπρόθεσμων κοινωνικών Εισφορών Ομόφωνα
-Πρ. Νόμου περί ΦΠΑ
-Νομοσχέδιο ΚΥΠ
-Πρ. Νόμου Ρύθμιση θεμάτων Αποκρατικοποίησης
-Πρ. Νόμου Ασυμβίβαστο
-Νομοσχέδιο Διαδικασίας Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων
-Νομοσχέδιο Παραγωγή Εμπορία Βιομηχανικής Κάνναβης

Αντιδράσεις από την κυβέρνηση ήδη προκάλεσε η πρόταση νόμου του προέδρου του σώματος Γιαννάκη Ομήρου για τον συμψηφισμό των οφειλών των κουρεμένων αξιογράφων με τις οφειλές τους.

Χθεςο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης έστειλε επιστολή στην οποία επισημαίνει τους πιθανούς κινδύνους σε μια τέτοια περίπτωση.

Χθες το πρωί, η επιτροπή νομικών έριξε αυλαία στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με την συζήτηση του πόθεν έσχες. Συμπεριλήφθηκαν οι σύζυγοι και τα ανήλικα τέκνα έξω έμειναν οι καναλλάρχες και οι δημοσιογράφοι και οι δικαστές θα υπόκεινται σε αυτοέλεγχο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, Σωτήρης Σαμψών είπε ότι «Μας προβλημάτισε πάρα πολύ, ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγξουμε αυτούς που πρέπει, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των πολιτών».

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού δήλωσε ότι «Το ζητούμενο είναι να αλλάξουμε νοοτροπία και να συμπεριφερόμαστε κατά τρόπο που αρμόζει στο αξίωμα που ο καθείς κατέχει»

Κοινοβουλευτικοί πάντως κύκλοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η συνεδρίαση της ολομέλειας να συνεχιστεί και την Παρασκευή.