Αναβλήθηκε η έγκριση των νομοσχεδίων για τα 2 δις. ευρώ - Θα υποβάλουν νέες προτάσεις τα κόμματα

Με βάση νεότερη ενημέρωση από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και ολοκληρώθηκε αναβλήθηκε η συζήτηση με του νομοσχεδίου που ρυθμίζει το θέμα των Κυβερνητικών Εγγυήσεων 2 δις ευρώ προς τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε όπως τα κόμματα που έχουν προτάσεις τις υποβάλουν ως τη Δευτέρα το μεσημέρι στο γραμματέα της Επιτροπής και αυτός να τις στείλει στα κόμματα και τον Υπουργό Οικονομικών.


Με βάση την ενημέρωση εγκρίθηκαν όλα τα αιτήματα για αποδεσμεύσεις κονδυλίων και αποπαγοποίησης θέσεων, μεταξύ των οποίων και 4 θέσεις Γενικών Διευθυντών Υπουργείων που είναι κενές ή θα κ ενωθούν μέχρι 1η Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με τις αποδεσμεύσεις, αποδεσμεύτηκε μεταξύ αυτών και ποσό 43 εκ. ευρώ που αφορά την ΑΗΚ.

 
Σε ό,τι αφορά τη συνεδρία της Ολομέλεια της Βουλής, η πληροφόρηση από την Επιτροπή Οικονομικών είναι ότι αυτή θα γίνει ίσως αύριο αν είναι επείγουσα ανάγκη, για τα νομοθετήματα που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, διευκρίνισε ότι οι Οικολόγοι δεν συναίνεσαν στην  αποπαγοποίηση των 4 θέσεων Γενικών Διευθυντών. Παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι από το 2013 μέχρι το 2016 αντέξαμε πολλούς μήνες χωρίς Γενικούς Διευθυντές, με αναπληρωτές και διερωτήθηκε αν «τώρα έπεσε η ζάχαρη μέσα στο γάλα?».
 
Ο κ. Περδίκης ενημέρωσε περαιτέρω ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και ο Πρόεδρος της Βουλής δεν ενέκριναν την εισήγηση του για αποκοπή του 1/12 των ετήσιων δαπανών για επιδόματα φιλοξενίας, οδοιπορικά και παραστάσεως των κρατικών αξιωματούχων.

(ΣΣ Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη είδηση)

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ