Άλμα στις τιμές του πετρελαίου - Τι γίνεται σε συνάλλαγμα και ομόλογα

Αλμα κάνουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αναμένει πως Σαουδική Αραβία και Ρωσία θα φτάσουν σύντομα σε συμφωνία για να τερματίσουν τον πόλεμο τιμών. Την ίδια ώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε μία λύση για τις «δύσκολες» αγορές πετρελαίου.

Ο Τραμπ ενημέρωσε ότι είχε πρόσφατα συνομιλήσει με τους ηγέτες και της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας καθώς και ότι πιστεύει πως οι δύο χώρες θα συμφωνήσουν να μπει τέλος στον πόλεμο τιμών, μέσα σε «λίγες ημέρες», μειώνοντας την παραγωγή για να ενισχυθούν και πάλι οι αγορές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 9,2% και διαμορφώνεται στα $22,18 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 10,3% και φτάνει στα $27,31. Ανοδικά και ο χρυσός (+0,7%), στα 1.602,30 δολάρια/ουγγιά.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται κατά 3,7 μονάδες βάσης, στο -0,43%, ενώ του γαλλικού με άνοδο κατά 2,3 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 0,04%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,094 ενώ η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,3%, στο 1,240 δολάριο.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα χρηματιστήρια της Ασίας. Στην Ιαπωνία ο Nikkeiέκλεισε με πτώση 1,3%, στην Αυστραλία ο ASX με απώλειες 1,9%, ενώ με άνοδο κατά 1,5% κινούνται οι δείκτες Σανγκάη και Σενζέν στην Κίνα.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ