Μέχρι τις 12 Απριλίου θα καταβληθούν τα επιδόματα σε χιλιάδες δικαιούχους

Μέχρι τις 12 Απριλίου το αργότερο θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα επιδόματα που περιλαμβάνονται στα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας για στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Αποκλειστικές πληροφορίες του nomisma αναφέρουν ότι δόθηκαν ρητές οδηγίες προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας για να επιταχύνουν τις διεργασίες τους, ώστε το συντομότερο δυνατόν να καταβληθούν όλα τα προβλεπόμενα επιδόματα στους δικαούχους.

Τα επιδόματα που αναμένουν χιλιάδες αιτητές είναι :

- Το ανεργιακό επίδομα για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που ενεγράφησαν στο σχέδιο μερικής  αναστολής εργασιών και όσων οι επιχειρήσεις έκλεισαν με απόφαση της κυβέρνησης και εντάχθηκαν στο σχέδιο ολικής αναστολής εργασιών.

- Το επίδομα για παραχώρηση ειδικής άδειας για φροντίδα παιδιών.

- Το ειδικό επίδομα ασθενείας.

Σημειώνεται ότι τα επιδόματα καλύπτουν την περίοδο μέχρι τις 12 Απριλίου, εκτός αυτό που αφορά τη φροντίδα των παιδιών που ισχύει για 4 εβδομάδες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους δικαιούχους περιλαμβάνονται χιλιάδες αιτητές και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας εξετάζουν τώρα τις αιτήσεις, προκειμένου να είναι σύμφωνες με τις πρόνοιες των σχεδίων. 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ