Ομήρου: Σοβαρές αδυναμίες στην εποπτεία και διοίκηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε γραπτή δήλωσή του αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού αναφέρει ότι παρά τα ορθά και έγκαιρα μέτρα περιορισμού που έλαβε η Κύπρος, εντοπίζονται σοβαρές αδυναμίες στην εποπτεία και διοίκηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

«Σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα  την Επαρχία Πάφου και τον Δήμο Αραδίππου, είναι διάχυτη η ανησυχία για την αλματώδη διασπορά. Δυστυχώς στην Πάφο, το Γενικό Νοσοκομείο έχει μετεξελιχθεί σε εστία μόλυνσης και διασποράς. Για τις δύο  περιοχές, Πάφου και Αραδίππου επιβάλλεται η λήψη δραστικών μέτρων για περιορισμό και περιστολή της εξάπλωσης και διασποράς της πανδημίας», αναφέρει.
 
Σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αναφέρει ότι είναι προφανές ότι με ημίμετρα και αποσπασματικές αποφάσεις δεν μπορεί να αποκατασταθεί η πλήρης και αποτελεσματική λειτουργία του και ότι χρειάζονται άμεσες και ριζοσπαστικές αποφάσεις, περιλαμβανομένης και της αναστολής λειτουργίας του, προκειμένου να εξαλειφθούν όλες οι εστίες μόλυνσης και να παύσει να αποτελεί χώρο διασποράς στο επαγγελματικό προσωπικό υγείας, στους ασθενείς και στη συνέχεια στον τοπικό πληθυσμό.
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ