Λαβρόφ: Οι αλλαγές αφορούν όλα τα Κ-Μ ΕΕ με συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας

Η πρόταση για αλλαγή των όρων που αφορούν στην αύξηση του φόρου παρακράτησης σε μερίσματα και τόκους αφορά όλα τα κράτη της ΕΕ με τα οποία η Ρωσική Ομοσπονδία έχει συνομολογήσει Συμφωνίες Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σ. Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνομιλίας αντάλλαξαν απόψεις για την πρόταση που υπέβαλε πρόσφατα η Ρωσική Ομοσπονδία στην Κυπριακή Δημοκρατία για επαναδιαπραγμάτευση συγκεκριμένων όρων της Συμφωνίας για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, αποσκοπώντας στην αύξηση του φόρου παρακράτησης σε μερίσματα και τόκους στο ποσοστό του 15% από τα ποσοστά 5%,10% και 0% αντίστοιχα που ισχύουν σήμερα.
 
«Ο  κ. Λαβρόφ ενημέρωσε τον κ. Χριστοδουλίδη ότι η συγκεκριμένη πρόταση της Ρωσικής Ομοσπονδίας εντάσσεται στο πλαίσιο απόφασης που λήφθηκε για αλλαγή των συγκεκριμένων όρων που ισχύουν σε όλες τις Συμφωνίες Αποφυγής Διπλής Φορολογίας που έχει η Ρωσική Ομοσπονδία με κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
 
«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ανάλογες προτάσεις θα αποσταλούν σε όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα οποία η Ρωσική Ομοσπονδία έχει συνομολογήσει, και βρίσκονται σε ισχύ, Συμφωνίες Αποφυγής Διπλής Φορολογίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ