Διάγγελμα για τα μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού θα κάνει σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

Ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό, που θα ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ, αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα.

Το συνολικό πρόγραμμα για τον τουρισμό, την οικονομία και την εργασία θα ανακοινώσει το απόγευμα, σε διάγγελμα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο που θα ανακοινωθεί σήμερα θα είναι ύψους 7 δισ. ευρώ και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις ιδιαίτερα στην εστίαση και στον τουρισμό, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας το επόμενο διάστημα. Με την ανακοίνωση του συγκεκριμένου πακέτου, το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων της ελληνικής κυβέρνησης από την αρχή της πανδημίας, θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να αξιοποιήσει κονδύλιο από τον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ ενώ στη συνέχεια θα ενταχθούν και δαπάνες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί στην τουριστική βιομηχανία, με την Ελλάδα να προσανατολίζεται να ανοίξει τα σύνορα της στις 15 Ιουνίου, για τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και χώρες που παρουσιάζουν εξίσου θετικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Μετά το σημερινό διάγγελμα θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ