Εξοικονομήσεις άνω των €200 εκατ. στο δημόσιο

Εξοικονομήσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ φέρνουν τα μέτρα συγκράτησης των δημοσίων δαπανών για αντιμετώπιση τις επιπτώσεων του κορωνοϊού, τα οποία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία στις 7 Μαΐου 2020, με σκοπό τη συγκράτηση των κρατικών δαπανών.
 
Συγκεκριμένα, με επιστολή που υπογράφει ο γενικός διευθυντής του υπουργείο Οικονομικών Γιώργος Παντελή με επιστολή του προς τη Βουλή, σημειώνεται πως οι εξοικονομήσεις  που εγκρίθηκαν από τα Υπουργεία και Υφυπουργεία μετά από την επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών στις 30 Μαρτίου 2020,  ανέρχονται στα 207,7 εκατ. ευρώ. Πρόσθετα εγκρίθηκαν και οι εξοικονομήσεις που προτάθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών συνολικού ύψους 55,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται επίσης, ότι οι χορηγίες που παραχωρούνται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκαν συνολικά κατά 84 εκατ. ευρώ.
 
Όπως αναφέρεται, οι οντότητες του δημόσιου τομέα που επηρεάζονται θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των προϋπολογισμών τους, έτσι ώστε το σύνολο των δαπανών τους να μειωθεί σύμφωνα με την αναθεωρημένη χορηγία.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ