Κ. Φραγκογιάννης: Ευκαιρία οικοδόμησης βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης έφερε η πανδημία

Τη σημασία της αλληλεγγύης και της πολυμερούς συνεργασίας που ανέδειξε η κρίση της πανδημίας, με την ενεργοποίηση βέλτιστων πρακτικών και την αποφυγή εσφαλμένων προσεγγίσεων, για σταθερή και βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη τόνισε ο Yφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με θέμα το μέλλον του Διεθνούς Εμπορίου στην μετά COVID-19 εποχή.

Στη συζήτηση, εκτός από τον κ. Φραγκογιάννη, συμμετείχαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Phil Hogan, η Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της ΕΕ Peter Sandler, καθώς και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) ο Διευθυντής του Συμβουλίου και της Επιτροπής Εμπορικών Διαπραγματεύσεων, Victor do Prado και και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Εξωτερικής Οικονομικής Πολιτικής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Eckart von Unger.

«Η πανδημία ήταν ένα κάλεσμα αφύπνισης για την ανθρωπότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Φραγκογιάννης εξηγώντας ότι τα διδάγματα της κρίσης είναι σαφή και αναδεικνύουν ότι από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε όλο τον κόσμο θα διαμορφωθεί η παγκόσμια οικονομία για τις επόμενες δεκαετίες.

«Τώρα είναι η ώρα για τις κυβερνήσεις να εργαστούν συλλογικά και να δείξουν την αξία τους αξιοποιώντας τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης και τη δημιουργία ενός δίκαιου και βιώσιμου μέλλοντος» σημείωσε χαρακτηριστικά, αποσαφηνίζοντας ότι «τώρα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τις παλιές συνήθειες και να οικοδομήσουμε μια κυκλική, βιώσιμη και ανθεκτική οικονομία».

Αναφερόμενος στις δυσμενείς προβλέψεις του ΠΟΕ, ο Κ. Φραγκογιάννης τόνισε ότι χρειαζόμαστε ένα ανθεκτικό πολυμερές εμπορικό σύστημα και πρέπει να εργαστούμε σκληρά για αυτό. Οι αποφάσεις για το πώς λειτουργούν οι συναλλαγές έχουν σημασία περισσότερο από ποτέ, έχοντας υπόψη ότι το διεθνές εμπόριο μπορεί να υποστηρίξει την ανάκαμψη.

Στο πλαίσιο αυτό ανέδειξε την σημασία της υιοθέτησης ψηφιακών λύσεων, εργαλείων και υπηρεσιών, που επιτάχυνε η πανδημία καθώς ο κόσμος αγωνίζεται να συνεχίσει την καθημερινή του ζωή και να εργαστεί on-line, στρεφόμενος προς ένα πιο ψηφιακό εμπόριο και οικονομία.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ