Θετικός ο ρυθμός ανάπτυξης το α΄τρίμηνο (+0.8%)

Στο +0.8% υπολογίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 μετά τη διόρθωση, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. 

Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 είναι θετικός και υπολογίζεται σε +0.9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο +0.8%.

H επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ οφείλεται κυρίως στους τομείς: "Ξενοδοχεία και Εστιατόρια", "Μεταποίηση", "Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία", "Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών "και "Κατασκευές".

Η εφαρμογή των προληπτικών μέτρων και των σχετικών διαταγμάτων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης της νόσου COVID-19 είχε άμεσο αντίκτυπο στην Κυπριακή Οικονομία η οποία παρουσίασε επιβράδυνση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν αφορούσαν, μεταξύ άλλων, σε περιορισμούς στην διακίνηση των πολιτών καθώς και στο κλείσιμο επιχειρήσεων διαφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ