Καρχαρίας στα ανοικτά της Λεμεσού (Δείτε φωτό-βίντεο)

Κραχαρίας φαίνεται να εμφανίστηκε στη θάλασσα ανοικτά της Λεμεσού.

Συγκεκριμένα 1.2 μίλια από την ακτή του Ladies Miles, στα 25 μέτρα βάθος περίπου, σε αρκετά κοντινό σημείο από την ακτή. 

Όπως μπορείτε να δείτε και στα πλάνα που εξασφάλισε ο νεαρός Κύπριος Μιχάλης Δρακούδης, ο εν λόγω καρχαρίας (3 μέτρων) προσπαθούσε να επιτεθεί σε μία χελώνα που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο σημείο. 

Σε δηλώσεις του στο Αντένα ο κ. Δρακούδης, ανέφερε ότι αρχικά, είδε κάτι να κινείται στην θάλασσα και θεώρησε πως ήταν δελφίνια, τα οποία κάνουν συχνά την εμφάνιση τους στο σημείο. 


Έπειτα, πλησιάζοντας, αντιλήφθηκε πως ήταν καρχαρίας και ενώ ο ίδιος του περίμενε πως ακούγοντας τις μηχανές της βάρκας θα τρόμαζε και θα έφευγε, ο καρχαρίας συνέχισε απτόητος να επιτίθεται στην χελώνα. 

«Δεν φοβόταν, ήταν ατρόμητος, η μόνη του έννοια  ήταν να αρπάξει την χελώνα», σημείωσε ο κ. Δρακούδης ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι εκείνη την στιγμή δεν ένοιωσε φόβο αλλά ενθουσιασμό γιατί δεν περίμενε να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τέτοιο θέαμα. 

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Δρακούδης ανέφερε ότι ψαράδες που βρίσκονταν σε άλλη βάρκα στο συγκεκριμένο σημείο, επιχείρησαν να σκοτώσουν τον καρχαρία με ψαροτούφεκο, αλλά λόγω του μεγάλου μεγέθους του δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο συγκεκριμένος καρχαρίας ανήκει σε είδος που είναι προς εξαφάνιση γι’ αυτό και εκφράζει την απογοήτευση του για το συγκεκριμένο περιστατικό. 

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ