Χαλάρωση μέτρων: Επαναλειτουργούν ξενοδοχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και λιμάνια

Επίσημη πρώτη επαναλειτουργίας ξενοδοχείων, βιβλιοθηκών, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και λιμανιών σήμερα, στα πλαίσια άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ξενοδόχοι έλαβαν από την Κυβέρνηση πράσινο φως για να επαναδραστηριοποιηθούν σήμερα, ωστόσο άγνωστο παραμένει το ποσοστό αυτών που είναι έτοιμοι και τελικά θα το πράξουν, έχοντας μπροστά τους μία πρωτόγνωρη καλοκαιρινή σεζόν.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία της Κύπρου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα παραμείνουν επί του παρόντος κλειστά, αναμένοντας την επαναλειτουργία και των αεροδρομίων στις 9 Ιουνίου, ενώ υπάρχουν και αυτά που δεν αναμένεται να ανοίξουν καθόλου. Όσοι τελικά επαναλειτουργήσουν, στρέφουν μεγάλο μέρος των ελπίδων τους και στον εγχώριο τουρισμό.

Κατάλογο με τα 120 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα σε ολόκληρη την Κύπρο έχει αναρτήσει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων στην ιστοσελίδα του από την Παρασκευή, με ελκυστικές προσφορές και προτάσεις για όλα τα βαλάντια.

Σήμερα, πέραν των ξενοδοχείων, επαναλειτουργούν βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι και λιμάνια, με εξαίρεση την αποβίβαση επιβατών από κρουαζιερόπλοια.

Στο μεταξύ, έχοντας ως δεδομένα τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφει η Κύπρος, η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή ανάβει το πράσινο φως στην Κυβέρνηση για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε το Σάββατο, οι επιστήμονες «κλείδωσαν» εισηγήσεις τις οποίες και θα κοινοποιήσουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αύριο, στην προγραμματισμένη τους συνάντηση. Βεβαίως, ο τελικός λόγος για τις περαιτέρω αποφάσεις και ημερομηνίες επαναλειτουργίας του κάθε τομέα είναι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ