Ένα ακόμα βήμα για σύγχρονο σύστημα υγείας η έναρξη β' φάσης ΓεΣΥ, λέει ο ΓΓ ΑΚΕΛ

Η έναρξη της β΄ φάσης του ΓεΣΥ με την εφαρμογή της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης συνιστά ένα ακόμα βήμα προς την εδραίωση ενός σύγχρονου και ανθρωποκεντρικού συστήματος υγείας στον τόπο μας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.


Παράλληλα επεσήμανε πως "όλοι γνωρίζουμε ότι το ΓεΣΥ συνεχίζει να έχει ακόμα προκλήσεις και προβλήματα ενώπιον του" και είπε πως το ΑΚΕΛ διαβεβαιώνει ότι θα συμβάλει δραστήρια και δημιουργικά για να δοθούν λύσεις και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια".
 
Σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντησή του με τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, Huang Xingyuan, ο κ. Κυπριανύ ανέφερε πως "η υλοποίηση του ΓεΣΥ με τον καθολικό, κοινωνικά αλληλέγγυο και μονοασφαλιστικό του χαρακτήρα αποτελεί νίκη και κατάκτηση για τον κυπριακό λαό. Μια μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση γίνεται βήμα βήμα πραγματικότητα επειδή η κυπριακή κοινωνία δεν υποχώρησε μπροστά στα ιδιωτικά συμφέροντα και τις κυβερνητικές ιδεοληψίες που είχαν άλλους σχεδιασμούς".

"Το ΑΚΕΛ αισθάνεται δικαιωμένο γιατί μαζί με άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις πρωτοστάτησε σε αυτή τη μεταρρύθμιση, με αυτό τον χαρακτήρα και φιλοσοφία, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού μας και ιδιαίτερα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ευάλωτων ομάδων", είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
Ανέφερε πως "η μεγάλη ευθύνη όμως παραμένει στην Κυβέρνηση και τον ΟΚΥπΥ, οι οποίοι οφείλουν να ανταποκριθούν επιτέλους στην επιτακτική αναγκαιότητα για αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για αναστήλωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αυτό είναι που θα κρίνει το μέλλον του ΓΕΣΥ. Η διαφύλαξη του μονοασφαλιστικού του χαρακτήρα,  η ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού, η εκπαίδευση του προσωπικού, η οργάνωση, οι δομές και τα εργασιακά. Αυτά είναι ζητήματα που η Κυβέρνηση και ο ΟΚΥπΥ όφειλαν να είχαν ήδη επιλύσει", κατέληξε.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ