Η τουρκική επιθετικότητα και τα αντίμετρα μας

Η κατάσταση με την Τουρκία δεν είναι καλή. Αν και ο πλανήτης ασχολείται με την αντιμετώπιση της πανδημίας και η Άγκυρα βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας, εντούτοις πυροδοτεί εντάσεις στην περιοχή που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα οδηγήσουν.

Εκτός από τις παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κύπρου, τώρα απειλεί και με γεωτρήσεις στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Την ίδια ώρα έχει εμπλακεί σε τεράστιο βαθμό στα εσωτερικά της Λιβύης δημιουργώντας νέες απρόβλεπτες εξελίξεις.

Όλα αυτά, δεν επηρεάζουν μόνο την Κύπρο, αλλά όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η επιθετικότητα της Άγκυρας έχει ξεφύγει από κάθε όριο, παρά τις περί αντιθέτου συστάσεις των ΗΠΑ και της Ε. Ένωσης.

Είναι φανερόν ότι το καλοκαίρι μας θα είναι πολύ θερμό, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή από πλευράς Κύπρου και Ελλάδας.

Η σθεναρή στάση που έδειξε η Αθήνα στον Έβρο με τους καθοδηγούμενους από την Άγκυρα μετανάστες, μας υποδεικνύει ποια γλώσσα καταλαβαίνει ο Ερντογάν και οι υποτελείς τους σε Τουρκία και ψευδοκράτος. Γι’ αυτό Αθήνα και Λευκωσία, ας ψάξουν για τα νόμιμα αντίμετρα στην επιθετικότητα της Άγκυρας…

IOS

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ