Ετήσια μείωση 23,9% στις άδειες οικοδομής τον Μάρτιο

Ετήσια μείωση σε ποσοστό 23,9% καταγράφηκε στον αριθμό αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν στην Κύπρο, το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας κατά τον Μάρτιο 2020, τον μήνα κατά τον οποίο άρχισαν να εφαρμόζονται στην Κύπρο τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις έφθασε στις 397, σημειώνοντας μείωση 23,9% σε σχέση με τον Μάρτιο 2019.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €139,8 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 135,7 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 524 οικιστικές μονάδες.

Παράλληλα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020 εκδόθηκαν 1.526 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 1.591 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 4,6% και το συνολικό εμβαδόν κατά 5,7%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 9,3%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ