Οργή για το φρικτό θάνατο εγκύου ελεφαντίνας – Έφαγε φρούτα παγιδευμένα με κροτίδα

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε έναν εργαζόμενο σε αγρόκτημα και καταζητεί δύο άλλους στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο μιας εγκύου ελεφαντίνας, η οποία έφαγε φρούτα παγιδευμένα με κροτίδες.

Ο φρικτός θάνατος του ζώου προκάλεσε οργή και συγκίνηση σε όλη τη χώρα: σταρ του Μπόλιγουντ, αθλητές και επικεφαλής επιχειρήσεων εξέφρασαν την αγανάκτησή τους μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Η άγρια ελεφαντίνα περιφερόταν στις 27 Μαΐου σε ένα χωριό του κρατιδίου Κεράλα, όπου βρήκε και έφαγε ένα φρούτο. Η κροτίδα που περιείχε εξερράγη στο στόμα της. Το τραυματισμένο ζώο άρχισε να τριγυρνά στο χωριό, γεμάτο απελπισία από τους αφόρητους πόνους.

«Η ελεφαντίνα δεν είχε ποτέ της πειράξει κανέναν. Ούτε πριν την άνανδρη επίθεση ούτε μετά. Εμπιστευόταν τους ανθρώπους και το πλήρωσε με τη ζωή της», έγραψε ένα μέλος της τοπικής δασικής υπηρεσίας στο Facebook.

Το βαριά πληγωμένο ζώο προσπάθησε να βρει λίγη ανακούφιση στο ποτάμι εκεί κοντά, όπου βυθίστηκε στο νερό. Ένας αξιωματούχους τη βρήκε στον ποταμό, ήρεμη, αλλά σε άθλια κατάσταση, λίγο πριν ξεψυχήσει.

Η δασική υπηρεσία της Κεράλα έστησε επιχείρηση διάσωσης και προσπάθησε να τη μεταφέρει σε ένα εξειδικευμένο κέντρο για να φροντίσουν αυτή και το μωρό της, αλλά η έγκυος ελεφαντίνα πέθανε το επόμενο πρωί.

Τα παγιδευμένα φρούτα είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται συχνά από τους χωρικούς προκειμένου να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους από τα άγρια ζώα, τα οποία έχουν χάσει το φυσικό περιβάλλον τους λόγω της αποψίλωσης των δασών.

Ο συλληφθείς, που ονομάζεται Π. Γουίλσον, ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε παγιδευμένες καρύδες για να εκδιώξει τα άγρια ζώα που περιφέρονταν στη φυτεία καουτσουκόδεντρων, είπε ο Σουρέντρα Κούμαρ, ο υπεύθυνος για την προστασία της άγριας πανίδας της Κεράλα. Οι άλλοι δύο ύποπτοι διαφεύγουν.

Οι τρεις άνδρες κατασκεύασαν πολλές τέτοιες «εκρηκτικές καρύδες» κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου και τις πέταξαν γύρω από τη φυτεία. Αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 7 ετών επειδή σκότωσαν έναν ελέφαντα, είδος που προστατεύεται στην Ινδία.

Η υπόθεση πήρε και πολιτική τροπή στη χώρα, όταν πολλοί εθνικιστές ινδουιστές αξιωματούχοι κατηγόρησαν ψευδώς τη μουσουλμανική κοινότητα της Ινδίας ως υπεύθυνη. Υποστήριζαν ότι οι μουσουλμάνοι στοχοθετούν τους ελέφαντες επειδή το ζώο αυτό είναι η ενσάρκωση του ινδουιστικού θεού Γκανές.

 

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ