Εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα αν θα συνεχίσει να υπηρετεί μέχρι την 31η Ιουλίου, λέει ο Εκπρόσωπος

Έχει εκλείψει ο λόγος που επικαλέστηκε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, έχοντας αποφασίσει να υπηρετήσει την προαφυπηρετική του άδεια, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν υπήρχε Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, δήλωσε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Είπε ότι με βάση τη νομοθεσία ο κ. Κληρίδης μπορεί να αποχωρήσει την 31η Ιουλίου και ότι εναπόκειται στον ίδιο αν θα θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί ενώ θα βρισκόταν σε προαφυπηρετική άδεια, προσθέτοντας ότι «η απόφαση του είναι σεβαστή».

 
Μετά το πέρας των ανακοινώσεων για τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα της ημερομηνίας αφυπηρέτησης του. «Να υπενθυμίσω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας είχε αποφασίσει να υπηρετήσει την προαφυπηρετική του άδεια επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν υπήρχε Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας για να τον αντικαταστήσει όταν αποχωρούσε. Αποφάσισε λοιπόν να υπηρετήσει την προαφυπηρετική του άδεια για αυτό τον λόγο» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, για να προσθέσει ότι «θεωρώ ότι αυτός ο λόγος έχει εκλείψει».

Ανέφερε επίσης ότι αν ο κ. Κληρίδης επιθυμεί να υπηρετήσει όλη την προαφυπηρετική του άδεια είναι δική του απόφαση και είναι σεβαστή. «Ταυτόχρονα επιβεβαιώνω ότι με βάση τη νομοθεσία ο κ. Κληρίδης μπορεί να αποχωρήσει την 31η Ιουλίου όταν συμπληρώνει το 68ο έτος της ηλικίας του. Εναπόκειται λοιπόν στον κ. Κληρίδη αν θα θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί, ενώ θα βρισκόταν σε προαφυπηρετική άδεια και η απόφαση του είναι σεβαστή» κατέληξε ο κ. Κούσιος.
 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ