Στήριξη από ΕΕ μετέφερε ο Μπορέλ - Αύριο πάει να δει το "Γιαβούζ" στην ΑΟΖ

Από το Υπουργείο Εξωτερικών ξεκίνησε η επίσημη διήμερη επίσκεψη του Υπάτου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια, Ζοσέπ Μπορέλ.
 
 
Οι ανησυχίες της Κύπρου είναι και ανησυχίες της ΕΕ, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, στέλνοντας μήνυμα ισχυρής αλληλεγγύης στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Λευκωσία.

«Πρώτα απ’ όλα, επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι η ΕΕ είναι σταθερά υποστηρικτική προς την Κυπριακή Δημοκρατία, την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε.

 Το μήνυμά μου, πρόσθεσε, «είναι ένα μήνυμα ισχυρής αλληλεγγύης. Οι ανησυχίες της Κύπρου, οι δικές σας ανησυχίες, είναι και ανησυχίες της ΕΕ».
Cyprus MFA
 
@CyprusMFA
 

1/2
"The , a project of peace, a paradigm of cooperation, is bound together by values & principles, to which it holds both itself and others accountable. These are the values and principles enshrined in our Treaties"...

Προβολή εικόνας στο Twitter
Cyprus MFA
 
@CyprusMFA
 

2/2
..."Good neighbourly relations, respect for , incl. international law of the sea, respect for the sovereignty & territorial integrity of states are essential conditions for any State wishing to be on the path to the "
--@Christodulides's statement to press

Προβολή εικόνας στο Twitter
 

Στις 19:00, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναμενόταν να γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα ακολουθήσει δείπνο προς τιμήν του.

Αύριο, ο κύριος Μπορέλ θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, με τον οποίο θα επιβιβαστούν σε ελικόπτερο ώστε να παρατηρήσουν ιδίοις όμμασι το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ