Τι λέει η Γενική Λογίστρια για την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα

Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα η Γενική Λογίστρια του κράτους, στο ζήτημα που δημιουργήθηκε και αφορά την ημερομηνία αποχώρησης του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. 

Σε ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου αναφέρεται ότι σε συνέχεια δημοσιευμάτων στις σημερινές εφημερίδες, σχετικά με την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αφυπηρετεί την 1/8/2020. 

Eπισημαίνεται ότι από τις 8/7/2020, ημερομηνία συμπλήρωσης του 68ου  έτους της ηλικίας του, μέχρι τις 31/7/2020 θα μπορεί να λάβει την προαφυπηρετική του άδεια, εφόσον, εν τω μεταξύ, διοριστούν ο νέος Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

 
Σημειώνεται ότι το ίδιο ήδη ισχύει για το νέο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Στέλιο Ναθαναήλ, ενώ ο κ. Μύρων Νικολάτος βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια. Το ίδιο επίσης θα ισχύει από την 1/7/2020 για τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, μιλώντας στο ΡΙΚ, είχε εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για την δυσφορία της κυβέρνησης, για το γεγονός ότι αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει» την προαφυπηρετική του άδεια, αλλά και για τα δημοσιεύματα στον Τύπο, που τον φέρουν να παραμένει μέχρι το τέλος Ιουλίου, αντί να αποχωρεί στις 8 του μήνα, για σκοπούς οικονομικού οφέλους.

Ακολούθως  ανέφερε οτι τη διαφορά που προκύπτει από την προαφυπηρετική του άδεια προτίθεται να καταθέσει προς όφελος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου ο απερχόμενος Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση, ο Κώστας Κληρίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα παραμείνει στα καθήκοντα του μέχρι την  31 Ιουλίου 2020, αντί της 8ης Ιουλίου, κατά την οποία συμπληρώνει το 68ο έτος της ηλικίας του. 

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος , επικοινώνησαν μαζί του, διαβεβαιώνοντας τον ότι η όποια απόφαση είναι σεβαστή.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή τόνισε ότι η τελετή διαβεβαίωσης των Γιώργου Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 10 Ιουλίου, ωστόσο ο Γιώργος Σαββίδης αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Αυγούστου όπου και θα αποχωρήσει από τη Γενική Εισαγγελία ο Κώστας Κληρίδης με την αφυπηρέτησή του.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ