Μπορέλ και Αγγελίδης πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από την ΑΟΖ δίπλα στο "Γιαβούζ" (δείτε φώτο)

Η Κύπρος έχει ένα ρόλο κλειδί για την εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ στην περιοχή, διατηρώντας το διεθνές δίκαιο αναφέρει o Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης σε ανάρτησή του στο Twitter  με φωτογραφία από την πτήση με ελικόπτερο πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.


"Πετώντας με τον Ζοζέπ Μπορέλ για να παρατηρήσουμε την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ. Ευχαριστούμε Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη", προσθέτει.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η πτήση ελικοπτέρου της κυπριακής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την ΑΟΖ της Δημοκρατίας και κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», με επιβάτες τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Ζοσέπ Μπορέλ, τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.
 
Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, δείχνουν συνάντηση που είχαν οι τρεις άνδρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς και πλάνα από το εσωτερικό του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
Σε ανάρτησή του, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ανέφερε ότι η Κύπρος έχει ρόλο-κλειδί στη γεωπολιτική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

 

Προβολή εικόνας στο Twitter
 
 

Ο Ζοσέπ Μπορέλ είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που παρακολούθησε ιδίοις όμμασι τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κάτι το οποίο συζήτησε και κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη. Μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ο κ. Μπορέλ θα επισκεφθεί την Άγκυρα.

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ