Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον κορωνοϊό

Η συνεργασία της Ελλάδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο πέρα από τον τομέα της Ενέργειας, τη χάραξη κοινής αμυντικής στρατηγικής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Διπλωματία, πλέον επεκτείνεται και στην προσπάθεια της από κοινού καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως προέκυψε από την τριμερή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υφυπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών για θέματα διασποράς αποφασίστηκε στις 18 Ιουλίου να πραγματοποιηθεί επιστημονικό διαδικτυακό συνέδριο  με συμμετοχή ιατρών από τη Διασπορά Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στην οποία προβλέπεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Επίσης, εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των οργανωμένων φορέων της Διασποράς και των αρμοδίων υπηρεσιών των τριών χωρών, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού την τρέχουσα περίοδο.

Τέλος, συμφωνήθηκε ο στενός συντονισμός μεταξύ των τριών πλευρών για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των παραπάνω δράσεων, καθώς και για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ