Πάφος : Ένταλμα σύλληψης για το εργατικό ατύχημα που έχασε τη ζωή του 53χρονος

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε πριν από λίγο η Αστυνομία εναντίον του οδηγού του ανυψωτικού μηχανήματος στο εργοτάξιο της Πέγειας στο οποίο ένας 53χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων.
 
Πρόκειται για 45χρονο κάτοχο ελληνικού διαβατηρίου ο οποίος μετά τις επιτόπιες εξετάσεις Αστυνομίας και Γραφείου Εργασίας θεωρήθηκε ύποπτος για παραλείψεις σε θέματα ασφαλείας που οδήγησαν στη θανάσιμη πτώση του εργαζόμενου που ασχολείτο σε σιδηροκατασκευή με την βοήθεια του ανυψωτικού μηχανήματος.
 
Το θέμα των ελλείψεων σε ζητήματα εργασιακής ασφάλειας στο εργοτάξιο, είχαν τονίσει μετά την επιτόπια επιθεώρηση τους τόσο ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, Νίκος Τσαππής, όσο και ο προιστάμενος Πάφου του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Κατσονούρης.
 
Κατά το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη το πρωί του Σαββάτου, έχασε τη ζωή του ο ποντιακής καταγωγής κάτοικος Πάφου, Αμίρ Τομπουλίδης, κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο ηλικίας 53 ετών άντρας ο οποίος εργαζόταν σε υπό ανέγερση οικοδομή ως σιδεράς, έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων στο κενό, με αποτέλεσμα να καταλήξει βαρύτητα τραυματισμένος στο έδαφος. Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου σε κρίσιμη κατάσταση, όπου λίγο αργότερα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή.
 
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως μέλη της Αστυνομίας για την διερεύνηση των συνθηκών του νέου εργατικού ατυχήματος, ενώ εξετάσεις διεξήγαγαν και οι λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας. Το ενδεχόμενο των ελλείψεων σε θέματα ασφάλειας εργοταξίου άφησαν εξ αρχής ανοιχτό με δηλώσεις τους, τόσο ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου,
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ