Καύσωνας : Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια και την Κυριακή

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται.
 
Η νέα προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής, μέχρι τις 5:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40.
 
 
Η πρόγνωση του καιρού

Αύριο µετά τη διάλυση της τοπικής αραιής οµίχλης και χαµηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Κατά τις µεσηµβρινές ώρες, τοπικά στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 και το απόγευµα τοπικά στα νότια και νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα νότια και βόρεια παράλια, και γύρω στους 30 βαθµούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις κυρίως στα παράλια και αργότερα τοπική αραιή οµίχλη ή και οµίχλη κυρίως στα ανατολικά και νοτιοανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 µποφόρ και αρχικά τοπικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα δυτικά και τοπικά τα βόρεια παράλια όπου θα είναι λίγο ταραγµένη.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργά τη νύχτα και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, θα σχηµατίζονται τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, κυρίως σε παράλιες περιοχές.

Η θερµοκρασία δε θα σηµειώσει ουσιαστική µεταβολή, παραµένοντας πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ