Η συγκίνηση Σαββίδη και η υπόσχεση Γιολίτη κατά την παραλαβή του Δικαιοσύνης

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με τον Γιώργο Σαββίδη να παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου στην Έμιλη Γιολίτη. 

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ανδρέας Γρηγορίου, εξήρε το έργο του Γιώργου Σαββίδη, τον οποίο ευχαρίστησε και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
 
«Έχω την τιμή να συνεργάζομαι μαζί σας τους τελευταίους έξι μήνες και με τη δική σας καθοδήγηση να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της πολιτείας». Απευθυνόμενος στην κ. Γιολίτη, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συνεχάρη την Έμιλυ Γιολίτη και αφού την καλωσόρισε, την διαβεβαίωσε πως θα είναι δίπλα και μαζί της για υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος.
Υπουργείο Δικαιοσύνης – Τελετή πα
«Σε ένα ιδιαίτερα ανδροκρατούμενο υπουργείο είσαστε η μόλις δεύτερη γυναίκα υπουργός. Εσείς είστε η 24η στον κατάλογο και είμαι βέβαιος ότι με τα χαρακτηριστικά που διαθέτετε, θα αφήσετε το δικό σας πολύτιμο στίγμα στο Υπουργείο, είπε ο κ. Γρηγορίου.
 
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, σημείωσε πως με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει την Έμιλυ Γιολίτη στο Υπουργείο. Ο Γιώργος Σαββίδης, υπέδειξε πως στο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε στο Υπουργείο, «πιστεύω ότι παράξαμε έργο και επιφέραμε αλλαγές. Προχωρήσαμε τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, θέσαμε τα θεμέλια για καταχώρηση ηλεκτρονικών εγγράφων, βοηθήσαμε την Αστυνομία στην προσπάθεια να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών».
Υπουργείο Δικαιοσύνης – Τελετή πα
«Αισθάνομαι μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Υπουργείου για την προσπάθεια που όλοι κατέλαβαν. Αναγνωρίζω ότι τίποτα απ' όσα πετύχαμε δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Αποχωρώ γεμάτος όμορφες αναμνήσεις. Είμαι συγκινημένος αλλά και χαρούμενος. Φεύγω με μια τεράστια αποσκευή γεμάτη εμπειρίες».
 
Απευθυνόμενος στην Έμιλυ Γιολίτη, ο Γιώργος Σαββίδης, σημείωσε πως «αναλαμβάνεις ένα υπουργείο με πολλά άξια στελέχη. Είμαι βέβαιος για τη στήριξη που θα λάβεις από αυτή τη σπουδαία ομάδα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνεις και είμαι πεπεισμένος για την επιτυχία σου. Όπως σου υποσχέθηκα θα είμαι στη διάθεση σου για ότι με χρειαστείς. Καλωσόρισες στο νέο σου σπίτι, καλή δουλειά, καλή επιτυχία».
 
Υπουργείο Δικαιοσύνης – Τελετή πα

Από την πλευρά της η Έμιλυ Γιολίτη εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της για την ευκαιρία που της δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσει το υπέρτατο, όπως το χαρακτήρισε αγαθό της δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική επιλογή. 
 
«Προσβλέπω σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία από το νέο του πολιτειακό αξίωμα. Πρωταρχικός μου στόχος είναι η αποτελεσματική και εμπρόθεσμη επίτευξη του προγράμματος που εξήγγειλε ο Πρόεδρος. Είμαι σίγουρη ότι στο πλευρό μου θα σταθεί άοκνα όλο το προσωπικό του Υπουργείο».
 
Και πρόσθεσε: «Προσδοκώ σε μια στενή συνεργασία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τη διευθύντρια των φυλακών, τη διευθύντρια του κρατικού αρχείου και τον διευθυντή της Πυροσβεστικής. Μπορούμε και οφείλουμε να πετύχουμε τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Σας ευχαριστώ και σας διαβεβαιώνω ότι η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοικτή», κατέληξε η νέα υπουργός Δικαιοσύνης.
 
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ