Γερμανία-κορωνοϊός: Στη διάθεση κάθε πολίτη εφαρμογή προειδοποίησης για ύποπτο κρούσμα

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πύκνωναν οι σχετικές συζητήσεις για την ελεύθερη διάθεση στον κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη μιας εφαρμογής για κινητά, που είναι κάτι παραπάνω από απλά επίκαιρη, αφού μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Ο λόγος για την εφαρμογή «Corona-Warn-App» ή αλλιώς την εφαρμογή προειδοποίησης για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού που μπορεί να αποδειχθούν απειλή για τον καθένα. Πρόκειται για μια καινοτόμο εφαρμογή, η οποία αποτελεί μια ιδέα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας και είναι ήδη διαθέσιμη για λήψη στα καταστήματα εφαρμογών Apple και Google.

Μέσω αυτής είναι εφικτό να διαπιστωθεί εάν οι χρήστες κινητών τηλεφώνων έχουν πλησιάσει ο ένας τον άλλον περισσότερο από δύο μέτρα για μεγάλο χρονικό διάστημα και αν κάποιος εξ αυτών είναι θετικός στον επικίνδυνο ιό.

Σε περίπτωση που κάποιος έχει διαγνωστεί όντως ως φορέας της νόσου, το κοινοποιεί και στους υπόλοιπους χρήστες προειδοποιώντας τους ότι πιθανώς να έχουν προσβληθεί και οι ίδιοι από αυτήν, οπότε συστήνεται η διενέργεια της σχετικής ιατρικής εξέτασης.

Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται ως ένα βαθμό η διασπορά και δίνεται η δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης του COVID-19.

Απομένει να αποδειχθεί προσεχώς το αν -και κατά πόσο- τελικά η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι όντως χρήσιμη και αποτελεσματική.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από bundesregierung.de, n-tv.de

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ