Στο Προεδρικό για την τουριστική διασύνδεση με τη Βρετανία αύριο οι επιδημιολόγοι

Το Λόφο του Προεδρικού ανηφορίζει αύριο εκ νέου η ειδική επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, με την κυβέρνηση να ζητά ενημέρωση για όλα τα ανοικτά μέτωπα από την σκοπιά της επιδημιολογικής εικόνας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η εκτίμηση των ειδικών για το θέμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα βεβαίως αναμένεται να τεθεί υπό το πρίσμα του ενδεχομένου κατηγοριοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια από τις δυο κατηγορίες από τις οποίες η Κύπρος επιτρέπει διασύνδεση, καθώς και το κομμάτι του τουρισμού αποτελεί εξέχουσας σημασίας κεφάλαιο για τον τόπο.

Ως προς αυτό μάλιστα, το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι «φωνές» των επαγγελματιών του τουρισμού προς την κυβέρνηση, με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές ταξιδιών να ζητούν επίμονα τον καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας το ταχύτερο δυνατό, για να προχωρήσουν σε οργάνωση των προγραμμάτων τους.

Από εκεί και πέρα, η επιδημιολογική εικόνα της Βρετανίας δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει μια ομόφωνη και καθολική προσέγγιση εκ μέρους των ειδικών, καθώς στη χώρα παρουσιάζονται μέχρι και σήμερα αναζωπυρώσεις του ιού.

Μόλις πριν δυο ημέρες (30/06) η Βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε και επέβαλε το πρώτο τοπικό lockdown στο Λέστερ, κάτι που προκαλεί αμφιβολίες στους επιδημιολόγους, ως προς τη χρονική συγκυρία που θα ανοίξει η Κύπρος τα «σύνορα» της στη συγκεκριμένη αγορά.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ